De werf en het schip, deel 1

Zoals eerder gezegd ben ik sinds een tijdje bezig met het schrijven van mijn autobiografie, of mémoires, of hoe je het wil noemen. Daar zitten persoonlijke verhalen bij, maar ook zal ik mijn beroepsmatige leven beschrijven.

Een belangrijk deel van mijn werkzame leven heb ik gewerkt bij een historische scheepswerf, die zich ontwikkelde van ambachtelijk experiment tot publieksattractie. Ik heb daar veel meegemaakt, hoogtepunten, dieptepunten, groei en teloorgang. Dat zullen achtereenvolgens ook de thema’s zijn die in mijn verhaal aan de orde zullen komen. Ik heb er tal van mensen leren kennen, zien komen en gaan. Aardige mensen, interessante mensen, poseurs, aanstellers, inspirerende personen, genieën, domoren, beroemdheden, mensen met een hart en egoïsten zonder, alles kwam langs of was aanwezig voor kortere of langere tijd.
Het was voor mij noodzakelijk om deze tijd eens op schrift te stellen en dat heb ik gedaan. Het is een lang verhaal, want ik heb er, afgezien van een korte onderbreking in 1992, lang gewerkt, van 1990 tot 2007. Daarom zal ik het verhaal publiceren in drie delen, in drie afzonderlijke pdf’s.
In het verhaal komen veel mensen voor, die ik met name noem, alleen: het zijn niet hun échte namen, al zullen ze voor enkele insiders misschien wel herkenbaar zijn. We beginnen het verhaal in het voorjaar van 1990, nadat me kort daarvoor een paar grote tegenslagen waren overkomen.

Op de werf deel 1, 1990-1995 [pdf, 649 k]

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s